Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

WIJZIGINGEN IN SAMENSTELLING RAAD VAN ADVIES
Geplaatst op donderdag 18 oktober 2012

De Raad van Advies adviseert het bestuur van de Dutch Blues Foundation omtrent allerlei blues gerelateerde zaken. Zij zijn als het ware hun ogen en oren,  weten wat er leeft in de blueswereld, hebben hart voor de blues en zijn regelmatig op allerlei bluesfestivals te vinden. Arie Verheul maakt vanaf 2011 deel uit van de Raad en is naast een enthousiast bluesliefhebber ook actief als bluesorganisator. Arie: 'Al vanaf mijn middelbare schooltijd ben ik in de blues.Als 15-jarig verlegen jochie ging ik liftend naar het toen nog verre Amsterdam om daar John Mayall te zien en in plaatsen als Tiel en Leersum (de Weerwolf) was ik vaak te vinden als er bluesbands speelden. Mooie tijden, die in 2009 min of meer op herhaling gingen toen we in Wijk bij Duurstede met enkele bluesmannen besloten om niet meer  zelf achter de blues aan te blijven lopen, maar de blues naar Wijk te halen. We richtten BLUESinWIJK op en dat werd een enorm succes. De Dutch Blues Foundation stamt ook uit dat jaar en vanaf het begin hadden we  contact met voorzitster Karen Neumann. Met veel bewondering volgde ik deze club, die erin slaagde om binnen de kortste keren Nederlands beste bluesbands af te vaardigen naar de Internationale en Europese Blues Challenges en de Nederlandse Blues Awards van de grond te tillen. Complimenten voor wat deze club in zo korte tijd heeft bereikt. Ik ben er echt trost op daar nu deel van uit te mogen maken. De Dutch Blues Foundation bestaat uit een stel enorm gedreven mensen, die eigenlijk maar een ding willen en dat is de Nederlandse blues een geweldige steun in de rug te zijn. Liefde en passie voor blues, dat is wat ons drijft. Aan mij zal het niet liggen dat we daar de komende jaren nog sterker en beter in gaan worden.'

Fred Broekman treedt toe
Op voorstel van het bestuur is de RVA onlangs uitgebreid met de zeer ervaren blueskenner Fred Broekman. Sinds midden jaren 60 volgt hij de blues in Nederland en daarbuiten op de voet. Zijn bluesverzameling en muziekarchief zijn enorm. Incidenteel schreef hij hoesteksten en artikelen voor muziektijdschriften. Ruim 25 jaar geleden begon Fred een wekelijks (rhythm and) blues programma op een Amsterdamse radiozender en is sinds 1995 bij de Concertzender samensteller en presentator van het programma 'Spinning the blues'.

Bert Reinders treedt af
Twee weken geleden raakten we Bert Reinders opeens "kwijt". Bert moet het op doktersadvies echt een paar tandjes minder doen. Tot zijn, en ook onze, grote spijt stopt hij per direct met zijn RVA-functie. Bert hielp, adviseerde en ondersteunde de DBF vanaf het eerste uur op zijn bekende humoristische, maar met vaak o zo rake uitspraken en meningen. Wij gaan Bert enorm missen. Enorm bedankt man.

Bekijk het nieuwsoverzicht