Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

ZONDAG 6 OKTOBER 2019 MOOIE BLUESDAG
Geplaatst op woensdag 20 maart 2019

De Dutch Blues Foundation heeft voor 2019 gekozen om de uitreikingen van de Dutch Blues Awards en de finale van de Dutch Blues Challenge samen te voegen tot één evenement in de Rustende Jager te Nieuw-Vennep. Een mooie dag waarbij meerdere elementen van de Nederlandse blues samen komen.

Dutch Blues Awards

De Dutch Blues Foundation reikt jaarlijks de Dutch Blues Awards uit, een niet meer weg te denken begrip in de Nederlandse blues community. Mede door de opgedane ervaringen sinds het instellen van de Awards en door de vele suggesties die werden ontvangen uit de bluescommunity zijn vanaf 2018 verbeteringen doorgevoerd en is de procedure in een nieuw jasje gestoken. De ideeën daarvoor zijn voorafgaand uitgebreid getoetst aan zo’n 60 muzikanten en andere betrokkenen, onder bezielende leiding van gitarist Kees Dusink. Zo zijn er andere categorieën voor de Awards gekomen, kan iedereen kandidaten aanmelden, is een goed doordacht puntensysteem ontwikkeld en wordt er beoordeeld door een team van erkende deskundigen. Hierdoor krijgen de Awards meer waarde voor bluesmuzikanten. Voor de Award 2018 zijn zo’n 30 kandidaten aangemeld voor de verschillende categorieën. De komende periode wordt door een team van deskundigen beoordeeld wie er worden genomineerd en uiteindelijk met een Dutch Blues Award worden onderscheiden. In het nieuwe systeem ontvangen ook de genomineerden een officiële onderscheiding. Immers alleen al het feit dat je genomineerd wordt, mag gezien worden als een erkenning van je bijzondere muzikale kwaliteiten. Komende weken maken we alvast enkele Awards bekend, de rest volgt later als de deskundigen hun werk hebben gedaan.

Dutch Blues Foundation

Dutch Blues Challenge

De Dutch Blues Foundation kijkt met trots terug op al bijna tien jaar promotie van de Nederlandse Blues. Dat doet ze oa. door het organiseren van de Dutch Blues Challenge, waardoor muzikanten kunnen deelnemen aan de prestigieuze talentenjacht International Blues Challenge en de European Blues Challenge. Bluesmuzikanten krijgen hierdoor een extra duwtje in de rug naar meer bekendheid en een opstap naar de grotere (inter)nationale podia. Voor het eerst in de geschiedenis won een Nederlandse band, the Ragtime Rumours, de European Blues Challenge BC in 2018. Een kroon op ons werk. De Blues in Nederland leeft, is van hoge kwaliteit en staat inmiddels ook in het buitenland goed op de kaart.

De deelnemers aan de Dutch Blues Challenge 2019 zijn bekend

Eén van de bands had zich reeds geplaats door het winnen van de Young Blues Challenge Texel 2018, de andere via eigen aanmelding. Na beoordeling van de zestien ingezonden aanmeldingen door de Challengecommissie op bluesinhoud, presentatie, originaliteit en vocaal- en instrumentaal talent is besloten geen voorrondes te houden, maar uitsluitend een finale te houden. De hoogst scorende bands en solo/duo’s plaatsten zich daarmee rechtstreeks voor de finale.
Zij zullen op 6 oktober 2019 laten zien en horen waarom zij op internationale podia thuishoren en gaan uitmaken wie Nederland gaat vertegenwoordigen in Memphis tijdens de Internationale Blues Challenge 2020 en bij de European Blues Challenge op 17 en 18 april in Nederland (Zaantheater Zaandam) georganiseerd door de Dutch Blues Foundation en Stichting Blues in Zaanstad.

De vier finalisten in de categorie bands zijn:

  • Dave Chavez Band
  • Dave Warmerdam Band
  • Electric Hollers
  • Ray Stepien Trio

De twee finalisten in de categorie solo/duo’s zijn:

  • Frick n Man (duo)
  • Robbert Duijf (solo)

Dutch Blues Foundation
Dave Chavez Band

Dutch Blues Foundation

Dave Warmerdam Band

Dutch Blues Foundation

Electric Hollers

Dutch Blues Foundation
Ray Stepien Trio
Dutch Blues Foundation
Frickn Man (duo)

Dutch Blues Foundation

Robbert Duijf (solo)

Bekijk het nieuwsoverzicht