Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

ZWAARGEWICHTEN IN JURY DUTCH BLUES CHALLENGE
Geplaatst op zondag 21 september 2014

Dutch Blues Foundation
Op zondag 5 oktober vindt in Best Western Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep de Dutch Blues Challenge plaats. De winnaars in de categorieën solo/duo en band nemen deel aan de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis (20-24 januari 2015), onder ingewijden bekend als The World’s Largest Gathering Of Bluesbands.

De Dutch Blues Foundation, organisator van de Dutch Blues Challenge, heeft ook dit jaar weer een jury samengesteld met leden die uit alle hoeken van de Nederlandse bluesscene komen. Dat zijn voor dit jaar: Tineke Schoemaker (zangeres van de in de Dutch Blues Hall of Fame opgenomen band Barrelhouse, winnares Dutch Blues vocalist in 2011 en 2013) en Rob Koning  (King Bee Blues Agency, boeker van talloze binnen- en buitenlandse bluesacts). Han van Dam en John Zwetsloot in jury 2013
Verder Alfie Falckenbach (Blues Boulevard Records/Music Avenue,
België), die honderden bluesplaten heeft (her)uitgebracht, waaronder het album ‘Clubbing’ van de Fossen & Struijk Band. Fossen & Struijk brachten het in 2013 tot de finale van de International Blues Challenge in Memphis. Voorts zijn er Frits Krieg (presentator bij de Westlandse Omroep Stichting), Ruud Jansen (JR Productions, manager van Livin’Blues Xperience en Will Sophie Band) en Henk Hak (café De Noot, Hoogland).
 
De  Dutch Blues Challenge vormt de hoofdmoot van de Bluesdag, die verder workshops, een masterclass, een fototentoonstelling over de groten uit de blueshistorie en een bluesmarkt omvat. Aanvang: 10.30 uur. Aanvang van de challenge: 15:00 uur.



Bekijk het nieuwsoverzicht