Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

AANMELDEN AWARDS JONG BLUESTALENT, BIJZONDERE PRESTATIE EN KEEPING THE BLUE
Geplaatst op dinsdag 26 maart 2024

Dutch Blues Foundation


Met de Dutch Blues Awards geeft de Dutch Blues Foundation (DBF) waardering aan diegenen die een belangrijke bijdrage leveren aan de Blues in Nederland. Afgelopen jaren zetten we daarmee ruim 100 muzikanten, personen en organisaties in het zonnetje. De aanmeldingen, selecties/ beoordelingen en bekendmakingen vinden plaats in het voorjaar, de uitreikingen zijn op 6 oktober tijdens de Dutch Blues Challenge in TivoliVredenburg Utrecht.
 
Aanmeldingen vinden online plaats en zijn voorzien van relevant -openbaar/controleerbaar- bewijs. Dat mag in principe alles zijn, zoals: video’s, audio, persberichten, reviews etc. De aandrager mag in elke categorie slechts 1 voordracht doen. De aangedragen Award-kandidaat moet zichzelf duidelijk als bluesmuzikant of blues-act profileren, heeft een muzikanten- of bandprofiel bij de Dutch Blues Foundation, bezit de Nederlandse nationaliteit (of woont 5 jaar in NL), bands bestaan voor 50% uit NL-ers. In april kunnen er personen worden aangemeld in de categorieën Jong Bluestalent, Bijzondere Prestatie en Keeping the Blues Alive.

AANMELDEN DOE JE HIER. 


Bijzondere Prestatie. Bluesmuzikanten en blues-acts die iets bijzonders gepresteerd hebben. Naast muziek maken zijn er meerdere muzikanten, die zich (vaak geheel belangeloos) inzetten voor anderen, zoals gratis muziekonderwijs in buurthuizen, coachen van muzikanten met een geestelijke/lichamelijke beperking ed. Eerder ging deze award bv naar The Ragtime Rumours (1e Nederlandse band die een European Blues Challenge won) en Ruben Hoeke (project gitaren voor kinderen). Een erkenning/steuntje in de rug dus voor deze kanjers Deze Award kan in principe meerdere malen door dezelfde persoon of act worden verkregen. Beoordeling vindt plaats door een beoordelingscommisie

Jong Blues Talent. Om ook de jongeren te stimuleren zich in de blues verder te ontwikkelen is er een aparte Award voor jong bluestalent in het leven geroepen. Dave Warmerdam en Nienke Dingemans viel deze eer afgelopen jaren te beurt. Deze aanmoedigingsprijs kan voor een individuele jonge muzikant (max. 25 jaar) zijn of een jonge bluesband waarvan de oudste muzikant niet ouder is dan 25 jaar. Deze Award kan meer éénmaal door dezelfde band of persoon worden ontvangen. Beoordeling vindt plaats door een beoordelingscommissie

Keeping the Blues Alive. Personen of organisaties die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de bluesmuziek in het afgelopen jaar. Enkele voorbeelden waren Moulin Blues, Dé Blueskrant en Bluesmagazine. Een Award dus voor de (vaak minder zichtbare) personen-stichtingen-besturen achter de schermen van een festival, bluesclub, magazine, band etc. in de NL Bluesscène. Beoordeling vindt plaats door het DBF-bestuur.

Dutch Blues Foundation
Bekijk het nieuwsoverzicht