Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

AANMELDEN DUTCH BLUES AWARD 2023
Geplaatst op maandag 7 augustus 2023

Stemmen voor de publieksprijs: Stem hier.
Aanmelden voor KBA, Jong talent en bijzonder prestatie: Meldt hier aan.


Dutch Blues Awards in het kort.

Met de Dutch Blues Awards geeft de Dutch Blues Foundation (DBF) waardering aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de Blues in Nederland. Afgelopen jaren zetten we daarmee een kleine 100-tal bands, muzikanten, personen en organisaties in het zonnetje. Helaas leverde dit in de Corona-periode de nodige beperkingen op, maar gelukkig ligt dit achter ons en pakken we de draad vanaf dit jaar weer op. De aanmeldingen kunnen vanaf nu weer gedaan worden en op 8 oktober reiken we de Awards uit tijdens de Dutch Blues Challenge in Nieuw-Vennep. 
 
Aanmelden in 2023.
De keuze en uitreiking van de Awards voor Blues CDKeeping the Blues Alive en Hall of Fame konden tijdens Corona gelukkig gewoon doorgaan. De in 2019 ingevoerde nieuwe Awards voor Bluesmuzikant, Bluesact, Jong Blues Talent, Bijzondere Prestatie en de Publieksprijs stonden afgelopen twee jaar echter on hold. We starten nu weer op met Jong Talent, Bijzondere Prestatie en Publieksprijs. Die voor Muzikant en Act laten we nog even gesloten tot volgend jaar. Iedereen kan aanmelden tot 1 september 2023 via onze website. 

Dutch Blues Foundation


Wie en hoe aanmelden?
Jong Blues Talent. Om ook de jongeren te stimuleren zich in de blues verder te ontwikkelen is er een aparte Award voor jong bluestalent in het leven geroepen. Het is een aanmoedigingsprijs voor jong bluestalent. Dat kan een individuele jonge muzikant (max. 20 jaar) zijn of een jonge bluesband waarvan de oudste muzikant niet ouder is dan 20 jaar. Aanmelden1 via het online aanmeldingsformulier . Beoordeling vindt plaats door een beoordelingscommissie
 
Bijzondere Prestatie. Bluesmuzikanten en blues-acts die iets bijzonders gepresteerd hebben. Naast muziek maken zijn er meerdere muzikanten, die zich (vaak geheel belangeloos) inzetten voor anderen, zoals gratis muziekonderwijs in buurthuizen, coachen van muzikanten met een geestelijke/lichamelijke beperking ed. Een erkenning/steuntje in de rug dus voor deze kanjers. Aanmelden1 via het online aanmeldingsformulier. Beoordeling vindt plaats door een beoordelingscommisie
 
Keeping the Blues Alive. Personen of organisaties die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de bluesmuziek in het afgelopen jaar. Een Award dus voor de (vaak minder zichtbare) personen-stichtingen-besturen achter de schermen van een festival, bluesclub, magazine, band etc. in de NL Bluesscène. Aanmelden1 via het online aanmeldingsformulier Beoordeling vindt plaats door het DBF-bestuur.
 
Publieksprijs. Populairste bluesmuzikant of blues-act. Welke muzikant of band vind je het best, het leukst, het meest swingend? Wie steekt er dit jaar uit boven de rest. Dé kans om je favoriet te promoten. Stemmen via het online aanmeldingsformulier. De publieksprijs wordt bepaald door het aantal stemmen (de meeste stemmen gelden).
 
De aanmeldingen voor Jong Talent, Bijzondere Prestatie en Keeping the Blues Alive dienen voorzien te zijn van relevant -openbaar/controleerbaar- bewijs. Dat mag in principe alles zijn, zoals: video’s, audio, persberichten, reviews etc. De aandrager mag in elke categorie slechts 1 voordracht doen. De aangedragen kandidaat moet zichzelf duidelijk als bluesmuzikant of blues-act profileren, heeft een muzikanten- of bandprofiel bij de Dutch Blues Foundation, bezit de Nederlandse nationaliteit (of woont 5 jaar in NL), bands bestaan voor 50% uit NL-erg.

Een greep uit de Awards 2019 en 2020.
AJ Plug Publieksprijs 2019. 
Ragtime Rumours Bijzondere prestatie 2019 
Dave Warmerdam Jong Blues Talent 2019
Bo Brocken Bluesact 2019
Bo Brocken&Vera van Faassen Bijzondere Prestatie 2020
Guy Smeets Bluesmuzikant 2019
Dutch Blues Foundation





Bekijk het nieuwsoverzicht