Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

AANMELDEN DUTCH BLUES CHALLENGE 2023
Geplaatst op donderdag 13 april 2023

Dutch Blues Foundation


Zondag 8 oktober 2023 is de Rustende Jager in Nieuw-Vennep opnieuw de plek voor de finale van de elfde editie van de Dutch Blues Challenge (DBC). Achter de schermen zijn we al met de eerste voorbereidingen bezig. Vanaf nu tot eind juni kunnen bands en muzikanten zich inschrijven en kunnen we in augustus bekend maken wie er in Nieuw-Vennep in de finale staan. Meer informatie daarover volgt komende tijd.
 
De DBC in het kort
Jaarlijks organiseert de Dutch Blues Foundation (DBF) een DBC in Nederland, waarbij bands, duo's en solo-artiesten worden uitgenodigd de uitdaging aan te gaan om binnen 20 minuten te laten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium thuishoren. De acts die uiteindelijk door de commissie worden toegelaten, worden tijdens de finale beoordeeld door een onafhankelijke jury. De winnaars kunnen (naar eigen keuze) in 2024 meedoen aan de International Blues Challenge en de winnende band neemt deel aan de European Blues Challenge. De hele procedure lees je hier.
 
Dutch Blues Foundation

Little Hat winnaars DBC 2022

Waarom zou je meedoen?
Deelname aan de DBC is een avontuur op zich. Andere mensen dan je gewend bent uit het bluescircuit kijken en luisteren met je mee en geven je feedback. Hoe verder je komt in de procedure, hoe meer je je bewust wordt van je uitstraling, technisch kunnen en leer je meer collega-muzikanten kennen. De finalisten komen bovendien landelijk in beeld bij een breder publiek en organisaties. Het levert ook mooie filmopnames en foto's op van hoge kwaliteit, die je later weer kunt gebruiken voor je eigen promotie. Boekingen op podiums en clubs behoren ook tot de mogelijkheden. De winnaars kunnen zich presenteren op de grotere (inter)nationale festivals. Menig winnaar ervoer Nieuw-Vennep als een opstap naar meer bekendheid, waardering en optredens.
 
Dutch Blues Foundation

Barn&Belle winnaars 2022 bij de IBC in Memphis.

Praktische zaken
Als je serieus overweegt je aan te melden zorg dan voor dat je:
  • een PRO-account bij ons hebt
  • website up-to-date is
  • beschikt over een actuele en representatieve foto in hoge resolutie
  • MP3-opnames beschikbaar hebt en filmpjes van goede kwaliteit
  • zondag 8 oktober voorlopig vrijhoudt in de band-agenda
  • ruim voor sluitingsdatum (30 juni) je aanmelding verstuurt

Durf je het aan?
Aanmelden doe je hier

Dutch Blues Foundation


Bekijk het nieuwsoverzicht