Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

CHAMPAGNE CHARLIE TOEGETREDEN IN DE DUTCH BLUES HALL OF FAME
Geplaatst op maandag 20 maart 2023

De band Champagne Charlie is op 19 maart 2023 toegelaten tot de Dutch Blues Hall of Fame (HOF). De Award is door John Zwetsloot namens de Dutch Blues Foundation uitgereikt tijdens het optreden ter gelegenheid van hun 35-jarig bestaan in poppodium De Spot in Middelburg. Dit was gelijk hun laatste optreden. De band heeft besloten om te stoppen.

Dutch Blues Foundation


De Hall of Fame is een historisch archief van mensen die door optredens, opnames of documentatie van onschatbare waarde zijn of zijn geweest voor de Nederlandse blues geschiedenis en wordt jaarlijks uitgereikt door de Dutch Blues Foundation.
 
De basis voor deze Zeeuwse formatie ligt al in 1977. Sjef Hermans (zang/banjo) en Theo de Koning (gitaar/harmonica) traden op als de 'Delta Blue Boys'. Het repertoire was muziek met roots in de blues. Elf jaar later voegden René Verhage (bas), Peter Lenselink (drums/percussie) en Geert de Heer (mandoline) zich bij de Delta Blue Boys en 'Champagne Charlie' was een feit.

Begin van het nieuwe millennium sloten Peter Bout (bas) en Gait Klein Kromhof (mondharmonica) zich aan bij de band. De naam werd ontleend aan het nummer 'Champagne Charlie is my name' van blues-zanger Arthur Blind Blake uit 1932.
 
De band ontwikkelde in de loop der jaren een gevarieerd repertoire: naast Blues werd ook Cajun, Zydeco, Folk, Country, Gospel en Jazz gespeeld. Dit komt ook duidelijk naar voren op de 14(.) CD’s, die de groep heeft uitgebracht.
 
Hun veelzijdigheid komt sterk naar voren op de CD 'Sixpack' uit 2018, waarop behalve een aantal eigen composities, ook werk van bluesiconen Muddy Waters 'I can’t be satisfied' en Doc Watson‘s 'Deep river blues' te vinden zijn.
 
In de afgelopen decennia heeft Champagne Charlie een indrukwekkende speellijst opgebouwd, waaronder ook North Sea Jazz in 2002. In datzelfde jaar verscheen de opmerkelijke plaat 'Laatste Afvaart', een thema-cd over de veerdiensten over de Westerschelde, die sinds maart 2003 verleden tijd zijn. Vermeldenswaard is ook het album 'Hobo Strings & Railroad Lines' (2011). Op deze CD staat het leven van de hobo’s centraal, de werkeloze arbeiders die in de Verenigde Staten per trein op zoek zijn naar werk.

Klik hier om meer te lezen over Champagne Charlie.

Dutch Blues Foundation

Diepe buiging voor publiek.

Dutch Blues Foundation

Bloemen uitgereikt door de kleinkinderen.

Dutch Blues Foundation

Toegift tijdens laatste optreden. 'Champagne Charlie was my name'.

Bekijk het nieuwsoverzicht