Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES CHALLENGE 2 OKTOBER 2022
Geplaatst op vrijdag 22 april 2022

Dit jaar weer een Dutch Blues Challenge
De coronapandemie maakte het afgelopen twee jaar helaas onmogelijk een Dutch Blues Challenge (DBC) te organiseren. Gelukkig zijn alle beperkingen opgeheven en kunnen we weer verder. Zondag 2 oktober 2022 is de Rustende Jager in Nieuw-Vennep afgehuurd en achter de schermen zijn we al met de eerste voorbereidingen bezig. In juni kunnen bands en muzikanten zich inschrijven en als het goed loopt dan kunnen we in augustus bekend maken wie er in Nieuw-Vennep in de finale staan. Meer informatie daarover volgt komende tijd.
 
Aanmelden in juni
Bands en muzikanten die serieus overwegen om dit jaar mee te doen kunnen alvast zorgen dat ze een PRO-account bij ons aanmaken, dat hun website geupdate is, dat er een actuele en representatieve foto in hoge resolutie beschikbaar is, dat er MP3-opnames beschikbaar zijn en dat ook de filmpjes van goede kwaliteit beschikbaar zijn. Ook belangrijk is om 2 oktober als optie alvast in de bandagenda te zetten en bekijk ook de voorwaarden om deel te nemen.
 
De ‘verplichte’ deelname voor de winnende acts om deel te nemen aan de International Blues Challenge in Memphis is vervallen. De keus daarvoor ligt nu bij de muzikanten zelf. Deelname aan de Europese Blues Challenge (voorjaar 2023 Polen) blijft gehandhaafd. Jaarlijks organiseren we een Dutch Blues Challenge in Nederland, waarbij bands, duo's en solo-artiesten de uitdaging aangaan om binnen 20 minuten te laten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium thuishoren. De acts worden beoordeeld door een onafhankelijke jury.

Bekijk het nieuwsoverzicht