Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

EVEN VOORSTELLEN: MAARTEN RUSSCHEN BAND
Geplaatst op woensdag 13 september 2017

Op 8 oktober a.s. vindt in Hotel de Rustende Jager de finale van de Dutch Blues Challenge plaats. De finalisten, welke we deze week voorstellen zijn de Maarten Russchen Band, die zich tijdens de voorronde voor de finale wisten te plaatsen.
Het ligt in de bedoeling dat elke band die in de finale staat zijn licht laat schijnen op de finale en wat de band/solisten-duo’s daar denken te bereiken.

Dutch Blues Foundation

Bandbezetting:

Maarten Russchen - gitaar/zang
Hans de Wild - hammond
Peter Weissink - drums
Maarten Bakker - bas

Waarom doen jullie mee aan de Challenge?
Wij willen met deze band een stap zetten en voor een groter publiek gaan spelen. De blues challenge past daar goed in. Daarnaast vinden we het leuk om veel mensen te leren kennen in het blues circuit in Nederland. Tijdens de voorronde bleek al dat het erg gezellig was en we hebben er zeker nuttige contacten aan overgehouden.

Wat verwacht je van de Challenge?
Lekker spelen, en leuk om ons te presenteren aan dit publiek. Dit is een band die altijd probeert met veel dynamiek te spelen en live helemaal losgaat. We hopen dat we in 20 minuten daar iets van kunnen meegeven.

Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?
We denken natuurlijk wel na over de opbouw van de set, om zo verschillende kanten van de band te belichten in 20 minuten, waarbij iedereen aan bod komt. Maar het zal zeker geen strak geregistreerde show worden, want de basis van dit bandje is juist dat we het los houden, met veel ruimte voor improvisatie.
Hoe plaatsen jullie jezelf in de bluesscene qua stijl en ambitie?
Wij zijn nog niet zo bekend in de bluesscene. Onze ambitie is om veel te spelen, en beter door te dringen in festivalcircuit. Daarbij willen we ons niet alleen op Nederland richten. Het ambitieniveau van alle leden van de band is zonder meer hoog. Dat moet ook wel, want we zijn professionele musici en muziek is ons leven. Onze stijl is misschien we te omschrijven als 'new blues' met een vleugje Americana, funk, jazz en singer songwriter. We zijn beïnvloed door mensen als BB King, Robben Ford, Matt Schofield en Bonnie Raitt.
Is er iets wat het publiek van de Maarten Russchen Band zouden moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven?
We hebben een eerste EP uitgebracht in november 2016 getiteld Better Pack Your Bags. Er komt een tweede EP aan, getiteld A Matter Of Perspective, opgenomen in de fantastische Wisseloord studio 1. De titelsong gaat over de moeizame relatie van Trump met de waarheid ('The truth is just a matter of perspective'). De opnamen zijn mogelijk geworden omdat Maarten 2 studiodagen in Wisseloord cadeau kreeg van een IT bedrijf. Dat bedrijf had deze studiodagen gekregen als dank voor het bouwen van een nieuwe website voor Wisseloord. Ze konden er zelf niets mee, en besloten het weg te geven aan Maarten, als dank omdat hij hen uit de penarie had geholpen.

Verdere info: WebsiteFacebookVideo

Samenstelling: Paul Scholman en Ton Kok
Foto: Bert Lek


Bekijk het nieuwsoverzicht