Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

FINALE DUTCH BLUES CHALLENGE 2019
Geplaatst op zondag 26 mei 2019

De Dutch Blues Foundation kijkt met trots terug op al bijna tien jaar promotie van de Nederlandse Blues. Dat doet ze oa. door het organiseren van de Dutch Blues Challenge, waardoor muzikanten kunnen deelnemen aan de prestigieuze talentenjacht International Blues Challenge en de European Blues Challenge. Bluesmuzikanten krijgen hierdoor een extra duwtje in de rug naar meer bekendheid en een opstap naar de grotere (inter)nationale podia. Voor het eerst in de geschiedenis won een Nederlandse band, The Ragtime Rumours, de European Blues Challenge in 2018. Een kroon op ons werk. De blues in Nederland leeft, is van hoge kwaliteit en staat inmiddels ook in het buitenland goed op de kaart.

Deelnemers aan Dutch Blues Challenge 2019 zijn bekend

Eén van de bands had zich reeds geplaats door het winnen van de Young Blues Challenge Texel 2018, de andere via eigen aanmelding. Na beoordeling van de zestien ingezonden aanmeldingen door de Challengecommissie op bluesinhoud, presentatie, originaliteit en vocaal- en instrumentaal talent is besloten geen voorrondes te houden, maar uitsluitend een finale te houden. De hoogst scorende bands en solo/duo’s plaatsten zich daarmee rechtstreeks voor de finale.
Zij zullen op 6 oktober 2019 laten zien en horen waarom zij op internationale podia thuishoren en gaan uitmaken wie Nederland gaat vertegenwoordigen in Memphis tijdens de Internationale Blues Challenge 2020 en bij de European Blues Challenge op 17 en 18 april in Nederland (Zaantheater Zaandam) georganiseerd door de Dutch Blues Foundation en Stichting Blues in Zaanstad.

Dutch Blues Foundation


Bestel hier toegangskaarten voor de Finale Dutch Blues Challenge 2019.

De vier finalisten in de categorie bands zijn:

De twee finalisten in de categorie solo/duo’s zijn:

Dutch Blues FoundationBekijk het nieuwsoverzicht