Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

EBC HELL 2018

Dutch Blues Foundation


De winnaar van de 8e European Blues Challenge is The Ragtime Rumours

  1. The Ragtime Rumours (Nederland)
  2. Fried Okra Band (Denemarken)
  3. Vítor Bacalhau (Portugal)

Zaterdag 17 maart 2018

Zaterdag werd de dag van de bekroning 
  • De EBC komt in 2020 definitief naar Nederland
  • en ‘onze’ band wint de EBC2018. Wauw.

Zaterdagochtend werd tijdens de algemene vergadering van de European Blues Union in Hell bekend gemaakt dat de 10e editie van European Blues Challenge is toegekend aan Nederland. Samen met Stichting Blues-in-Zaanstad gaan we dat doen op 17 en 18 april 2020 In het Zaantheater in Zaandam.
Zaterdagavond de tweede avond van de EBC met 10 bands. Reuze spannend of daar acts bij zouden zitten die The Ragtime Rumours zouden overtreffen. Stipt 7 uur ging de eerste band het podium op met een letterlijk en figuurlijk stevige sound. Dat leek geen echte bedreiging, maar dat werden de bands uit Portugal en Denemarken. Om middernacht sprak de jury haar oordeel. The Ragtime Rumours mochten zich de winnaar van 2018 noemen. De emoties bij de band kwamen toen pas echt los. Wat waren ze blij. En terecht, hun act van oude oorspronkelijke blues in een compleet nieuw jasje met uitstekende muzikanten en een podiumpresentie die er zijn mag. Niki, Thimo, Sjaak en Tom van harte gefeliciteerd met deze terechte en klinkende overwinning. 
Dutch Blues Foundation


Dutch Blues Foundation


Dutch Blues Foundation


Vrijdag 16 maart 2018

Vanavond de eerste 11 van de in totaal 21 bands die dit jaar meedoen aan de European Blues Challenge in Noorwegen. Vanaf klokslag 19.00 uur elke band 20 minuten op het podium om te laten zien en horen wat ze in huis hebben. 10 minuten om te wisselen Zes juryleden uit heel Europa beoordelen de acts. De winnaars verdienen niet alleen de eer, maar ook betaalde optredens op de grote Europese festivals. Vanavond weer veel variaties in bluesstijlen, kwaliteit en uitstraling.

Na een trip van 54 uur staan ze er. En hoe. Wat een show, wat een energie en wat zijn ze goed. Beetje chauvinistisch natuurlijk, maar de zaal dacht daar net zo over. Ademloos stond iedereen te luisteren en genieten van The Ragtime Rumours. Na afloop direct pers op hun nek en de CD’s vliegen de toonbank over. Tsjemig wat een succes. En nu maar duimen en wachten tot morgenavond laat.

Dutch Blues Foundation

Klik op de foto voor de video

Donderdag 15 maart 2018

Hell opent de 8e European Blues Challenge met een showcase door de twee eerdere Noorse winnaars. Rita Engedalen maakte in 2012 in Berlijn al indruk en bevestigt dat vanavond nog maar weer eens. Een blueszangeres uit het Europese topsegment. Jammer dat ze zo weinig buiten Noorwegen te zien en horen is. Ze kan zo op alle grote festivals in heel Europa. Prachtige akoestische set. Net als 6 jaar terug in Berlijn opnieuw genoten met een grote G.
Ook Eric 'Slim' Zahl & the South West Swingers, de winnaars van de Italiaanse EBC, zetten een mooie set neer. Nog net zo stevig en robuust (maar daar ben je ook een Viking voor) als toen ze in 2016 net de eerste plek voor Phil Bee's Freedom wegkaapten. Prachtige openingsavond hier in Hell. Vrijdagavond wordt het pas echt spannend, dan zijn de eerste bands van de Challenge 2018 aan de beurt, met o.a. onze eigen The Ragtime Rumours.

Dutch Blues Foundation


14 maart 2018

De eerste mensen zijn gearriveerd en ontvangen met een hartelijk knuffel in het Scandic Hell hotel. Daar is al een grote ploeg van Blues in Hell aan het werk om de lobby om te toveren tot een juke-joint. Er ligt hier vrij veel sneeuw, het is fris, maar gelukkig schijnt de zon. ‘s Nachts vriest het rond de 10º C. Dat blijft zo de komende dagen.

Dutch Blues Foundation

De reis voor onze Nederlandse band verliep minder voorspoedig. Midden in Denemarken strandden ze met autopech. Na veel gedoe hebben ze vervangend vervoer kunnen regelen. Donderdagochtend steken ze het Skagerrak over en hopen met 24 uur vertraging in Noorwegen aan te komen met dan nog een lange rit over besneeuwde wegen naar Hell. Ze hopen vrijdag op tijd te zijn om ‘s avonds hun optreden te kunnen doen. Dat zou natuurlijk heel mooi zijn. 

Dutch Blues FoundationEuropean Blues Challenge 2018


Voor de 8e keer organiseert de European Blues Union de European Blues Challenge. Na Berlijn (2011 en 2012), Toulouse (2013), Riga (2014), Brussel (2015), Torritta di Siena (2016) en Horsens (2017) nu in het Scandic Hotel in het Noorse Hell. Bluesbands uit 21 Europese landen waaronder de Nederlandse The Ragtime Rumours. Ze spelen vrijdagavond 16 maart als derde act. We zijn erbij en doen verslag.

Meer info vind je op de web- en Facebookpagina van EBC Hell, European Blues UnionThe Ragtime Rumours en onze Facebook.

Dutch Blues Foundation

The Ragtime Rumours finale Dutch Blues Challenge 2017

Welkom in Hell (Noorwegen)

De stad Hell, Stjørdal, Noorwegen en de bluesvereniging, Blues in Hell, organiseren een van de meest fantastische bluesevenementen in Europa, de 8e European Blues Challenge, oorspronkelijk opgericht door de European Blues Union in 2011. Het belangrijkste EBC-evenement zal worden gehouden op 15, 16 en 17 maart in het 5-sterrenhotel Scandic Hell. De Internationale Blues Market en de Algemene Vergadering zullen ook plaatsvinden in dit hotel op slechts 2 minuten van de internationale luchthaven van Trondheim. Geniet van 21 bands uit 21 Europese landen in dit spectaculaire deel van de wereld. Dit is het Eurovisie Songfestival voor blues. De concurrerende bluesbands zijn nationaal geselecteerd in elk van de deelnemende landen. In samenwerking met The European Blues Union organiseert het festival ook The International Blues Market. Het evenement zal naar verwachting ongeveer 1.500 mensen uit de industrie in Europa bijeenbrengen. De European Blues Challenge staat open voor nationale en internationale doelgroepen.

Dutch Blues FoundationProgramma EBC 2018

Donderdag 15 maart: begin het jaarlijkse bluesfeest van de European Blues Union met een openingsavond met spetterende optredens de Noorse winnaars van de European Blues Challenge 2012 (Rita Engedalen) en 2016 (Eric Slim Zahl).
Vrijdag 16 maart: start van de EBC 2018 met 11 Europese bands.
Zaterdag 17 maart: vervolg EBC met de overige 10 bands en de bekendmaking van de winnaar.

Dutch Blues Foundation


Dutch Blues Foundation


Dutch Blues Foundation