Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

RAAD VAN ADVIES

Rol en procedure DBF Raad van Advies
Het bestuur van de Dutch Blues Foundation (DBF) wordt geadviseerd door de Raad van Advies.

Wat is de Raad van Advies?

De DBF Raad van Advies is een door het bestuur geselecteerde groep van minimaal vier mensen met kennis van blues in Nederland. De Raad van Advies adviseert het bestuur van de DBF omtrent allerlei blues gerelateerde zaken en de leden zijn als het ware de ogen en oren van de DBF.

Hoe wordt de samenstelling van de Raad van Advies bepaald?

De leden van de Raad van Advies zijn mensen met gedegen kennis van zaken en doorgaans jarenlange ervaring op bluesgebied. Zij weten wat er leeft in de blueswereld, hebben hart voor de blues en zijn regelmatig op allerlei bluesfestivals te vinden. Zij hebben verschillende achtergronden, zoals journalisten, fotografen, radiomakers, musici of organisatoren.

De Raad van Advies kan wisselen van samenstelling. Het bestuur bepaalt de toelating en samenstelling van de groep. De leden van de Raad van Advies kunnen geen deel uitmaken van het bestuur. Uit hun midden wordt een voorzitter aangewezen.

Wat is de rol van de voorzitter van de Raad van Advies?

De voorzitter van de Raad van Advies heeft regelmatig contact met het bestuur en de andere leden van de Raad van Advies. De voorzitter heeft een coördinerende rol en weet wat er speelt bij zowel bestuur als Raad van Advies. De voorzitter woont minimaal 4 x per jaar een bestuursvergadering bij en regelt 2 x per jaar een bijeenkomst met de hele Raad van Advies en het bestuur. Tussendoor is er mailcontact over lopende zaken.

Wanneer komt de Raad van Advies bij elkaar?

Het bestuur en de Raad van Advies komen 2 x per jaar bij elkaar. De data en locaties worden ruimschoots van te voren gepland.

Waarover adviseert de Raad van Advies?

De leden van de DBF Raad van Advies adviseren het bestuur structureel met betrekking tot de volgende zaken:
  • De algemene lijnen van het gevoerde en in de toekomst te voeren beleid van de DBF;
  • Suggesties aandragen voor de inhoud van het programma van de Bluesdag (bv. workshops, masterclasses, stands) en juryleden voor de DBC (april-mei);
  • Een deel van de Raad van Advies neemt plaats in de commissie die de genomineerden voor de Dutch Blues Awards bepaalt en in de commissie die de aanmeldingen voor de Dutch Blues Challenge beoordeelt;
  • Een lid van de Raad van Advies mag ook in meerdere commissie zitten;
  • Voordragen van en advies geven over toelatingen tot de Dutch Blues Hall of Fame Award en de Keeping the Blues Alive Award.

Bekijk op deze pagina wie in de Raad van Advies zitten.