Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

BLUESDAG 2012

Sugarboy and The Sinners en Robert Fossen met Peter Struijk winnen DBC

 

Dutch Blues Foundation

Dutch Blues Challenge een succes

De tweede officiële Dutch Blues Challenge (DBC) mag je een succes noemen. In hotel ‘De Rustende Jager’ in Nieuw-Vennep heeft op zondag 23 september de Dutch Blues Challenge plaatsgevonden.  Deze Challenge wordt georganiseerd door de Dutch Blues Foundation die inmiddels zijn plek in de bluesscene heeft gevonden.

Strijden voor International Blues Challenge in het Amerikaanse Memphis

Voorafgegaan door enkele goed bezochte workshops hebben Big Bo, BluesFellas, Blues on Bootz, Little Boogie Boy, Red White & Blues, Robbert Fossen & Peter Struijk, Sugar Boy and the Sinners, The Veldman Brothers, The LoveVeins  en Trouble No More gestreden voor een ticket naar van het befaamde International Blues Challenge in het Amerikaanse Memphis. De winnende band vertegenwoordigt Nederland ook op de Europese Blues Challenge in het Franse Toulouse en krijgt tevens een plekje op het hoofdpodium van het komende Moulin Bluesfestival.
Het is er gezellig druk in ‘De Rustende Jager´ en in een geweldige ambiance en gezellige sfeer heeft het publiek kunnen genieten van topmuziek van top muzikanten en een leuke loterij waarbij een flink pak cd’s is verloot.

Alle bands en solo/duo´s hebben twintig minuten tijd gekregen om hun kunnen te laten horen en te tonen. En allemaal hebben ze natuurlijk hun  schare fans achter zich staan die hen ondersteunen en voor hen applaudisseren.

Het verlossende woord

Een vakjury, ondersteund door wisselende juryleden uit het publiek, heeft na zes uur strijd de winnaars bekend kunnen maken. Een moeilijke taak omdat de inzendingen van dit jaar toch wel van een hoog niveau zijn. Maar uiteindelijk komt dan rond de klok van half tien toch het verlossende woord.

Winnaars

Presentator  Rob van Elst (Bluesmoose), die ons de hele dag door het programma heeft begeleid, maakt de winnaars bekend.
In de categorie solo/duo’s mogen Robbert Fossen en Peter Struijk ons land gaan vertegenwoordigen.

Voor de bands gaan dat de jonge honden van Sugar Boy and The Sinners doen. Zij zijn de winnaars in deze categorie geworden.
Afgaande op het applaus van het publiek kunnen we gerust zeggen dat het een goede uitslag is en dat het hier om verdiende winnaars gaat.